Opslagstavlen

6000 Kolding  |  18. maj 2019  |  Pernille Andersen

Søger kompost

Hej. Vi har købt hus, hvor ejeren ikke har været haveglad. Jeg ønsker at starte en lille nyttehave op nu, og mangler kompost. Er her nogen der ligger inde med et overskud?

Kommentarer

Skrevet af: Jamisi Skou, 24. maj 2019 kl. 15.33

Hej Pernille.
Det er da et forsøg værd med dit opslag, - men ... jeg tror nu ikke, at du får mange henvendelser - desværre. Ser du: Kompost er jo havens GULD! :)
Den kommer man ikke let til ;) man må lave den selv.
Du kan gå på havenyt.dk og skrive kompost i søgefeltet og få mange brugbare tips.
En andet råd er, at besøge en rideskole eller en gård med nogle heste opstaldet. Ofte kan man få en trailer fuld møg for en fl. vin eller lign.
Hvis du blander ½ hestemøg og ½ af din haves visne stauder, smågrene og ukrudt sammen i en stor bunke, så vil du have prima kompost til efteråret,- og næste forår vil komposten være formuldet.
Køkkenaffald (grøntsager o.lign.) komposteres bedst i en lukket beholder.(for at hindre mus og rotter adgang) Møg og haveaffald komposteres fint i det fri, - dog gerne i skyggen og afskærmet, så bunken ikke tørrer ud.

Held og lykke med komposten
Hilsen Jamisi


Skrevet af: Inge Luise R, 25. maj 2019 kl. 15.43

Hej
Vi har et lille hestehold med økologisk staldgødning iblandet spåner. Du er velkommen til hente noget. Det står i sække med ca. 25 kilo og er meget velegnet til have da spåner blandet med gødning hurtig formuldes. Pris pr sæk kr. 20 til dækning af omkostninger.
Vi bor i Nr. Bjert Kolding


Log ind

Du skal være logget ind for at kommentere dette indlæg.

Brugernavn:

Del Jorden drives af Landsforeningen Praktisk Økologi. Læs mere…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider