Opslagstavlen

3230 Græsted  |  16. oktober 2019  |  Tine H.

Valnøddetræer

Tilføjelse 12. 11.
Så har jeg gravet de sidste 18 op, og dem har jeg også sat på biblioteket i Græsted i vindfanget, hvor de står i en spand med vand.

De er et - to år gamle og dermed ikke så høje, men med et fint rodnet.
Mvh Tine

Jeg har også valnøddetræer, 40 - 50 stykker fra i år og sidste, altså 30 cm - ca. 80. De begynder at bære efter ret få år.

Tilføjelse: Jeg har gravet ca. 35 stk op og sat dem i indgangen til Blik, biblioteket i Græsted. Jeg var forbi i dag, og der var 9 træer tilbage. De står i en balje med vand, men skal selvfølgelig plantes hurtigst muligt.

De sidste 9 er ikke så store, men til gengæld er de fine og hele. Det er svært at grave dem op, når de er blevet 4 - 5 år gamle og store uden at beskadige roden med mindre man vil grave et kæmpe hul, og det vil jeg gerne undgå. Der er stadig 10 - 15 mindre træer, der ikke er gravet op endnu, hvis nogen kan bruge dem.

Græsted/Esrum.

Med venlig hilsen Tine

Kommentarer

Skrevet af: S. Jespersen, 24. oktober 2019 kl. 19.45

Hej Tine,
Jeg har på et tidspunkt fået at vide at det tager 25 år før valnøddetræer bærer frugt. Er det en bestemt sort du har eller er de podet?
Dbh
Susse


Skrevet af: Chris J., 2. november 2019 kl. 18.02

Til indlæg ovenfor: svar på spørgsmål om første høst kan findes på Have nyt.dk, se www.havenyt.dk/spoergsmaal/frugt_og_baer/748.html


Skrevet af: Claus Jønsson, 2. november 2019 kl. 18.14

Hej Tine
Jeg kan godt bruge 1 træ hvis du stadig har
Mvh
Claus


Skrevet af: Tine H., 7. november 2019 kl. 21.46

Hej Susse

Det er ikke podede træer. Det er "vores" egern, der har gravet nødder ned og så glemt nogen af dem. Jeg har selv ladet et par træer stå, og da jeg skar nogle grene af i sommer, sad der mange nødder på dem. Jeg vil mene, at træet er max 7 år gammelt, men det står i god jord uden nogen planter under, og det gror voldsomt i højden hvert år nu.

Til Claus

Jeg har stadig træer tilbage, og min nabo har i øvrigt også en del. Jeg skal alligevel grave et op til en anden i weekenden, så det passer fint. Dog er de ikke så store, dem, der er tilbage.

Vil du have det sat på biblioteket i Græsted med dit navn på? Du er også velkommen til at hente det i Esbønderup.

Med venlig hilsen Tine
26736063


Skrevet af: Claus Jønsson, 8. november 2019 kl. 1.48

Hej Tine

Ringer til dig i morgen vil gerne hente hos dig
Mvh
Claus


Skrevet af: Tine H., 10. november 2019 kl. 10.16

Hej Claus

Du skal være velkommen. Hvis du skriver en sms til mig, kan jeg skrive en adresse til dig. Jeg går i haven nu og hører ikke telefonen. Med venlig hilsen Tine


Log ind

Du skal være logget ind for at kommentere dette indlæg.

Brugernavn:

Del Jorden drives af Landsforeningen Praktisk Økologi. Læs mere…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider