Opslagstavlen

5863 Ferritslev Fyn  |  30. maj 2018  |  Sofie Amalie Sørensen

Hvordan beskærer i store træer?

Hej herinde på deljorden
Jeg har et spørgsmål, som jeg håber nogle kan hjælpe mig med.
Jeg er i gang med at beskære forskellige træer i haven, fordi de er ved at vokse sig for store. Men jeg synes det er svært at finde en god måde at gøre det på.
Jeg har brugt en stige til at tage nogle af de øverste grene, men jeg synes det er svært at komme ordentlig til med en sav, når jeg står på stigen. Jeg har en stige fra www.stigefabrikken.dk/, ved ikke om man kan bruge en bestemt slags stige for at det bliver nemmere eller om der er andet man kan gøre?
Er der nogle der har nogle gode råd til hvordan jeg nemmere kan beskære træer eller er det bare at gøre det så godt som muligt fra stigen, eller er det bedre at få hjælp udefra?
Venlig hilsen
Sofie Amalie

Kommentarer

Skrevet af: Freya Grossmann, 30. maj 2018 kl. 13.34

Beskæringen afhænger jo af, hvilke træer det drejer sig om. Har ingen mening om stigen - bare den står fast. Men måske er dit indlæg bare en reklame???

Man beskærer jo primært ift. den form man ønsker sig, at træerne skal have - og ift. hvis de har døde grene, der kan falde ned under stormvejr. Og man fælder dem, hvis de er rådne og kan skade andre under fx storm.

Sæt pris på de store træer - fæld dem kun, hvis de er rådne, og plant da nye. De giver ilt til os.


Skrevet af: Jamisi Skou, 1. juni 2018 kl. 18.59

For mig at se, er det REN reklame!
Sofie - hvor mange dage har du været medlem herinde?
Mvh. Jamisi


Skrevet af: Finn Paaske, 1. juni 2018 kl. 21.47

Hej Sofie. Det er fuldstændig ligegyldigt hvilken stige du bruger, bare den står fast, - som tidligere skrevet. Det er også vigtigt, at stigen ikke står op ad den gren, som du vil beskære, for når grenen falden kan det give bevægelse i resten af grenen og stigen - og du - kan vælte.

Skær lidt ad gangen og vurder hele tiden om træet stadig er harmonisk. det er bedre at skære for lidt end for meget, men hva´ det vokser vel ud igen. Og dog. Nogle træer er bedre til at vokse fra en beskæring og en knækket gren end andre, så tjek evt. lige inden du går i gang.

God fornøjelse - jeg synes, at det er rigtig skægt at arbejde i træer.

Finn


Log ind

Du skal være logget ind for at kommentere dette indlæg.

Brugernavn:

Del Jorden drives af Landsforeningen Praktisk Økologi. Læs mere…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider