Opslagstavlen

2500 Valby  |  17. februar 2017  |  Michelle Nielsen

Advarsel mod Roundup

Jeg interesserer mig meget for veganisme: miruco.dk/livsstil/veganisme/ - og herunder det at leve en sund og ren livsstil. Derfor vil jeg gerne snakke lidt om Roundup, og de skadelige virkninger ved produktet, der markedsføres online: miruco.dk/ydelser/online-markedsforing/ - og fysisk som et produkt uden følgevirkninger.

Hvis du benytter Roundup, bør du overveje at stoppe. Afgrøder, hvor Roundup er benyttet, absorberer glyphosat. Trods industriens krav, er kan man ikke bare vaske afgrøder af efter disse er blevet sprøjtet med produktet. En undersøgelse fra Norge har for nylig fundet, at glyphosat akkumuleres inde afgrøder på »uforholdsmæssigt store« niveauer.
Udsættelse for Roundup fordobler risiko for lymfekræft. Dette baseret på en nylig gennemgang af mere end 44 publicerede videnskabelige undersøgelser.

Kommentarer

Skrevet af: Mogens Madsen, 24. februar 2017 kl. 14.11

der er vel ingen som er så dumme at de sprøjter spiselige afgrøder - på gårdspladser og i parker er det udmærket


Skrevet af: Flemming Maienborg Kristiansen, 24. februar 2017 kl. 19.27

Roundup eller lignende er udmærket til at bekæmpe ukrudt på gårdspladser m.m. Men der er da ingen der kan finde på at sprøjte afgrøderne i køkkenhaven med det.
Glyphosat akkumuleres ikke i planter, når en plante er sprøjtet dør den.
Det er ikke som med tungmetaller, der kan akkumuleres i dyr og mennesker


Skrevet af: Annette Brown Nielsen, 25. februar 2017 kl. 19.32

Der er mange ting, vi kunne diskutere angående Roundup, men lad os bare i denne omgang holde os til udsagnet "der er vel ingen som er så dumme at de sprøjter spiselige afgrøder".
Jeg tror ikke det beror på dumhed, men i konventionelt landbrug er det helt almindeligt at tvangsmodne korn med Roundup. Se f. eks. www.organictoday.dk/forbyd-roundup-til-tvangsmodning-af-korn/.


Nulstil adgangskode

Indtast venligst den e-mailadresse, som du er oprettet med her på siden, og klik på Nulstil adgangskode. Vi sender dig derefter en e-mail-besked med instrukser.

E-post-adresse:

Del Jorden drives af Landsforeningen Praktisk Økologi. Læs mere…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider