Inspiration og viden

Erfaringer med at dele

Prags Have – byudvikling med haven som middel

Haven har været et socialt eksperiment drevet af en gruppe unge københavnere, der havde tiden og lysten til at gøre en forskel i og for byen uden ønske om at forpligte og engagere sig langt ud i fremtiden.

Haveforeningen Oasen – kulturmøde i nyttehaven

Havedyrkerne i Oasen afspejler den blandede beboersammensætning i Avedøre Stationsby, og medlemmerne har meget forskellige motivationer for at komme i haven.

Familiefællesskab omkring at dele jord og haver

I Hammer på Sydsjælland er der nærmest af sig selv opstået en deling af jord, have og høns mellem tre søskende og deres familier.

Fælleshaven Jordforbindelser

I foråret 2013 etablerer Miljø og Energi Center Høje Tåstrup en fælleshave for 15 husstande i samarbejde med det økologiske gartneri Grennessminde.

Fælleshaven i Beder

Fælleshaven i Beder er en meget gammel og veletableret fælleshave, hvor 40 voksne dyrker grønsager på 10.000 m² og deler udbyttet.

Vanløse deler frugten

I Vanløse er der en tradition for fælles æbleplukning og opsamling af nedfaldsæbler i tilmeldte haver, hvor ejerne har overflod. Efter plukning deler deltagerne udbyttet.

Grønsagsmark med delt udbytte

Vi fik en god aftale med, at jeg dyrkede grønsager på et 1.300 m² stort stykke jord bag ved familiens gård, og de kunne så hente alle de grønsager og jordbær, de kunne spise.

Planterne gror på Sydhavns Plads

På Sydhavns Plads giver Pædagoghøjskolen UCC børnene fra områdets børneinstitutioner mulighed for at dyrke egne grønsager og planter i dertil indrettede højbede.

Del Jorden drives af Landsforeningen Praktisk Økologi. Læs mere…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider